tirsdag den 18. december 2012

Julebrev fra Niaqornat

Endelig hører I fra os igen.  Vi har lige modtaget computeren i sidste skib, vi glæder os til at bruge den.
I efteråret har vi haft meget dårligt vejr. Det har sneet og vi har haft tøvejr, så vi har ikke endnu fast sne. Men i dag sner det. Vi så også, at I har haft koldt vejr og sne.
I disse dage og i forrige måned er narhvalernes tidspunkt at være i vores fjord, og det er jagttid for fangerne, men på grund af dårligt vejr fangede man måske kun det halve af fangstkvoten. Fangerne fra Niaqornat var kun
med til at fange en hval en enkelt gang. Men for 2 dage siden lykkedes det Arne Per og Nukappiannguaq,s far at fange en stor narhval, så vi blev meget glade, da vi kan spise mattak og kød til jul.
I disse dage har vi kun 4 elever her i skolen. De skal synge Sankta Lucia i morgen for hele bygdebefolkningen, og vi skal holde en hyggeaften hele skolen samt forældre om aftenen. 
Nu er klokken 11.10 og det er ikke lyst endnu på grund af skyer. Det bliver mørkere og mørkere indtil den 21-ni dec. Sidst vi så solen, var i slutningen af oktober og den kommer først igen den 24. februar.
Men ellers har vi det godt, selv om vi nogen gange bliver lidt forkølede.
Det var alt for denne gang, og jeg skal hilse jer fra Katrine, Piiannguaq, Tupaarnaq, Vittooria, Nikolaj og fra mig. Det er kun os der går i skole i dag.

mvh.

Mathias Therkelsen