fredag den 14. september 2012

Den videre færd...

Nu er første halvdel af projektet veloverstået, de grønlandske børn og deres lærere er vendt hjem og det varer nu 9 lange måneder før vi ser hinanden igen.

Vi kan se tilbage på et vellykket projektforløb hvor vi fik introduceret flere forskellige tilgange til arbejdet med lyd og billede og samtidig fik vi en masse tekniske færdigheder på plads, som vi kommer til at drage nytte af i næste del af projektet. Eleverne har således fuldstændig styr på hvordan man bruger vores udstyr: Lydoptagere, kameraer og redigeringsværktøjer på computeren.

Udover disse faglige færdigheder og de færdigproducerede produkter, var vi som undervisere vidne til et ekstremt spændende og meget vellykket møde mellem mennesker og kulturer. Børnene sprang ud i det med et åbent sind og legede sammen på kryds og tværs, både i og uden for skoletiden. Det var en fornøjelse at se hvordan de helt intuitivt omgik de sproglige vanskeligheder der var og bare sugede til sig af alle de nye inputs som begge børnegrupper fik.

Hvad der skal ske i tiden inden besøget i Grønland er noget som vi arbejder på i disse uger. Det er klart at arbejdet ikke skal gå i stå bare fordi vi ikke er fysisk samlet. Derfor vil der blive arbejdet på at lave alt det konceptuelle forarbejde i grupperne på forhånd, sådan at vi ikke skal bruge tid på det i Niaqornat.

Inden længe vil i kunne se de færdige produkter fra projektet her på bloggen.